volwassene

coach bo

Als coach bied ik vanuit een holistische visie begeleiding aan volwassenen die op zoek zijn naar zichzelf. Het woord holistisch is afkomstig van het Griekse woord “holos” wat “geheel” betekent. Als holistisch coach kijk ik ook naar jou als één geheel. Ik kijk naar gedachten, gevoelens, lichaam, energie, voeding en (familie)patronen.

hooggevoeligheid

familieopstellingen

voeding

massage

hooggevoeligheid

De Amerikaanse psychologe dr. Elaine N. Aron introduceerde in 1996 de term HSP. HSP staat voor Highly Sensitive Person. In het Nederlands wordt dit vertaald in een hoogsensitief of hooggevoelig persoon.  Hooggevoeligheid is een persoonseigenschap die voorkomt bij ongeveer 20% van de mensen. De belangrijkste kenmerken van een hooggevoelig persoon zijn een gevoeliger zenuwstel en een diepgaande verwerking van informatie. Hooggevoelige personen zijn vaak zeer empathisch, nemen de wereld om hen heen intens waar, denken “out-of-the-box”, zijn zeer creatief, zijn sociaal, zijn zeer gericht op harmonie, hebben een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en kunnen vaak dingen aanvoelen. Naast deze mooie kwaliteiten, zijn er ook een aantal valkuilen. Hooggevoelige personen zijn sneller moe, zijn extra gevoelig voor stress (burn-out), helpen veel andere mensen en verliezen daardoor zicht op zichzelf, hebben vaak moeite met grenzen stellen en hebben sneller last van overprikkeling.

Als HSP coach ga ik samen met jou aan de slag met het ontdekken van je kwaliteiten en het herkennen van je valkuilen en bied ik jou de tools om van je hooggevoeligheid een kracht te maken. Op zoek naar je HOOGGEVOELIGE zelf!

familieopstellingen

Een familieopstelling is een beeldende methode die ingezet kan worden bij kinderen en volwassenen. De filosofie achter een familieopstelling is systemisch werk. Het uitgangspunt is dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waar hij of zij deel van uitmaakt.

Een familieopstelling laat met behulp van poppetjes en ander symbolisch materiaal zien welke plek we in ons huidige gezin of familie van herkomst innemen. Een opstelling kan verheldering en nieuwe inzichten brengen. Het biedt de mogelijkheid om patronen aan het licht te brengen die diep verborgen liggen in ons onderbewuste. Zo leef je soms onbewust het leven van je ouders of draag je de lasten van een ander familielid. Door poppetjes te verschuiven in de opstelling, kunnen de verhoudingen veranderen en kan er een stukje heling plaatsvinden.

Loop je ergens tegenaan in je leven en krijg je het maar niet veranderd of omgedraaid of loop je al een lange tijd met vragen waar je niet veel verder mee komt, dan kijk ik graag met je mee. We duiken samen in jouw familiesysteem en gaan op zoek naar antwoorden.

 

 

voeding

De juiste voeding is enorm belangrijk. Maar wat is nu de juiste voeding? Samen gaan we op zoek naar het antwoord op deze vraag door Ayurveda, Chinese geneeskunde en de Westerse natuurgeneeskunde te combineren. Ieder mens is uniek en zo heeft ieder lichaam ook andere voeding nodig. Als holistisch voedingscoach maak ik een persoonlijk voedingsadvies op maat en beantwoord ik vragen over individuele voeding. Ik kijk naar de constitutie, de mogelijke mentale en lichamelijke klachten en de gedachten en gevoelens rondom voeding.

ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een massage volledig gericht op het tot rust brengen van lichaam en geest. Een ontspanningsmassage kan extra helpend zijn voor mensen die last hebben van overprikkeling, een “vol hoofd”, stress, spierpijn, spierstijfheid, hoofdpijn, rugklachten en nek- en schouderklachten. De massage wordt uitgevoerd op een massagetafel en er wordt gewerkt met een kleine hoeveelheid olie. 

De behandeling duurt van begin tot eind 60-75 minuten. Tijdens de massage worden verschillende technieken gebruikt en wordt zowel de voorkant, als de achterkant van het lichaam gemasseerd. Plan na de massage de rest van de dag weinig in en drink veel water om het reinigingsproces van het lichaam te ondersteunen.

Regelmatig een ontspanningsmassage nemen, kan een preventieve en positieve werking hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Een ontspanningsmassage kan zorgen voor:

 • Een betere bloedcirculatie
 • Zuivering van het lichaam door afvalstoffen sneller af te voeren
 • Extra energie
 • Een goede spijsvertering en een gezonde darmflora
 • Versterking van het immuunsysteem
 • Verhoging van de natuurlijke weerstand
 • Vermindering van stress
 • Vermindering van depressieve gevoelens
 • Vermindering van moeheid
 • Hormonen weer in evenwicht
 • Betere concentratie en een sterker zenuwstelsel
 • Vermindering vatbaarheid voor griep en infecties van de luchtwegen
 • Sneller spierherstel
 • Herstel van spierkrampen
 • Het losmaken van verkrampte spieren
 • Zorgen voor meer bewegelijkheid

In mijn praktijk kunnen vrouwen van 18 t/m 60 jaar terecht voor een ontspanningsmassage. Toe aan een rustmomentje? Neem dan contact met mij op.

raindrop massage

De Raindrop massage is een zachte massage met een krachtige werking door de toevoeging van pure etherische oliën van Young Living. Door deze oliën te combineren met de eeuwenoude healingmethode van de Lakota indianen en de Tibetaanse reflexologie (Vita Flex), is de Raindrop massage ontstaan, waarbij energie in het lichaam weer tot stromen gebracht kan worden.

​Er wordt gewerkt op de reflexpunten van de ruggengraat die zich op de voeten bevinden en op de ruggengraat zelf. Het helpt de energiecentra in je lichaam goed af te stemmen en ze te openen als ze geblokkeerd zijn. Tussen de verschillende oliën in wordt met speciale vederlichte zachte energetische strijkbewegingen van de vingertoppen gewerkt, afgewisseld met diverse massage technieken. Je lichaam krijgt zo de gelegenheid afvalstoffen af te voeren en de balans weer te herstellen.

​De behandeling duurt van begin tot eind 60-75 minuten, maar de oliën werken na de behandeling zeker nog een week na in de vorm van herstel en harmonisering. Plan na de massage de rest van de dag weinig in en drink veel water om het reinigingsproces van het lichaam te ondersteunen.

De behandeling kan ondersteuning bieden bij:

 • Het creëren van balans voor lichaam en geest;
 • Het verlichten van pijnlijke spieren (zoals bij MS, Parkinson en Scoliose), het verlicht stijfheid en vermindert rugpijn;
 • Het verlichten van reumatische aandoeningen, gewrichtsklachten, fibromyalgie;
 • Het opruimen van virussen en bacteriën en andere ziekteverwekkers.
 • Het versterken van het zenuwstelsel, immuunsysteem en bloedcirculatie;
 • Het verbeteren van de spijsvertering en hormoonhuishouding;
 • Herstel na verkoudheid, griepinfecties en blessures;
 • Het verminderen van angst, stress, vermoeidheid, slapeloosheid, depressie en stemmingswisselingen;
 • Ontgiften van het lymfesysteem;
 • Het verlichten van ongemakken veroorzaakt door disbalans in het lichaam;

Vrouwen van 18 t/m 60 jaar kunnen bij mij terecht voor een Raindrop massage. Toe aan een rustmomentje? Neem dan contact met mij op.